Radno vreme: Pon-Pet 13:00-20:00 / Sub 09:00-14:00
24h dostupni 064 2 444 333 / 011 2 444 333

Povećanje grudi

 

Povećanje grudi

Povećanje ili augmentacija dojki je hirurška intervencija kojom se povećava veličina, ali i poboljšava izgled grudi. Pacijentima se intervencija savetuje ukoliko su nezadovoljni veličinom grudi, ukoliko žele da koriguju volumen (najčešće nakon faze dojenja) ili ukoliko je potrebno ujednačiti oblik i veličinu grudi.

Silikonski implanti postavljaju se ispod žlezdanog tkiva ili ispod velikog grudnog mišića. Rez se obično postavlja u brazdi ispod grudi, oko bradavice ili iza pazuha.

Važna napomena je da je nedelju dana pre intervencije neophodno prekinuti uzimanje lekova koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu (Aspirin, Andol ili Acetisal) kako bi se predupredila eventualna krvarenja i hematomi za vreme i nakon operacije.

U zavisnosti od operativne tehnike, operacija može da traje od 45 min do sat i po vremena i izvodi se u opštoj anesteziji. Druga faza postoperativnog toka počinje nedelju dana nakon operacije, kada je pacijent spreman da se vrati redovnim dnevnim obavezama. Sportske aktivnosti su dozvoljene nakon mesec dana.

Ne postoji štetno delovanje implatanata na tkivo dojke, kao ni mutagena ili kancerogena reakcija.

 

 

Dugotrajni rezultati

 

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u našem cenovniku.