Radno vreme: Pon-Pet 13:00-20:00 / Sub 09:00-14:00
24h dostupni 064 2 444 333 / 011 2 444 333

Operacija slepog creva

Operacija slepog creva

@

OPERACIJA SLEPOG CREVA

Upala slepog creva( appendicitis) je najčešče oboljenje u abdominalnoj hirurgiji. Postoji  pogrešno mišljenje da je najlakše oboljenje koje se lako dijanostikuje i lako hirueški rešava međutim može biti najteže, kako za dijagnostiku tako i za hiruršku interveciju. Zbog toga lekar mora biti veoma obazriv prilikom postavljanja dijagnoze appendicitisa zato što mnoga oboljenja  mogu imati sličnu kliničku sliku.

Simptomi

Početak bolesti najčešće se manifestuje osećajem nelagodnosti ili bola u gornjim partijama trbuha koji mogu biti praćeni gubitkom apetita i mučninom. Nakon nekoliko časova bol propagira u ileocekalnu regiju trbuha ( donji deo trbuha-desno), kada se i posumnja da se radi o appendicitisu.Pregledom se utvrđuje bolna osetljivost u donjim partijama trbuha-desno.

Dijagnoza

Se postavlja na osnovu fizikalnog pregleda, laboratorijskih analiza ( povišeni parametri inflamacije) i ultrazvučnog pregleda.

Lečenje

Ukoliko nije izražena klinička slika i nema većih odstupanja u laboratorijskim nalazima u početku se može tretirati konzervativno uz redovno praćenje pacijenta. U slučajevima potvrđene dijagnoze i pogoršavanja opšteg stanja pacijenta indikovana je neodložna hirurška intervencija.

Hirurška intervencija podrazumeva uklanjanje obolelog (slepog creva).

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u našem cenovniku.