Radno vreme: Pon-Pet 13:00-20:00 / Sub 09:00-14:00
24h dostupni 064 2 444 333 / 011 2 444 333

Medicinski micro needling

Medicinski micro needling

Simptomi starenja, stvaranje bora na koži, povezani su sa količinom kolagena u srednjem sloju kože. Dermis je debljine 0,7 mm do 4 mm i nekoliko je puta deblji od epidermisa. Starenjem se smanjuje količina kolagena, koža se isušuje. Da bi se to usporilo, neophodna je stalna regeneracija kolagena i održavanje njegove količine. Za to su neophodni nutritivni elementi kao što su peptidi. Oni se mogu naneti na površinu kože, ali će zbog njene slabe propustljivosti biti iskorišćeno samo 0,3 % nanetih aktivnih materija. Zato je neophodno omogućiti njihovu bolju penetraciju kroz kožu. Cilj mezoterapije u procesu podmlađivanja kože lica jeste povećanje aktivnosti fibroblasta, ćelija odgovornih za produkciju kolagena, elastina i hijalurona u koži kao i aplikacija pune koncentracije aktivnih supstanci neophodnih za obnavljanje zdrave i mladalačke kože.

Mezoterapija mikroiglicama

Usled protektivne funkcije kože 99,7% velikih hranljivih molekula ne mogu da prođu zaštitnu barijeru kože. Rešenje tog problema su mikroiglice koje omogućavaju da se prirodnim putem poveća propustljivost kože i postigne maksimalna iskoristljivost aktivnih sastojaka, u epidermu i dermu.

U Invita ordinaciji koriste se najsavremenije mikroiglice, jedinstvene i inovativne, šestougaonog oblika (diamond shape) što doprinosi maksimalno bezbednim tretmanima, smanjuje bol i daje najbolji mogući rezultat.

Mezoterapija mikroiglicama je  sigurna, efikasna i bezbolna metoda za podmlađivanje, poboljšanje teksture kože, smanjenje bora i ožiljaka.

Ono što mezoterapiju mikroiglicama svrstava u sam vrh antiejdž metoda 21.veka jeste mogućnost podešavanja dubine prodiranja mikro iglica (od 0,25mm do 2.0 mm)

Ovom jednostavnom, a efikasnom procedurom zasnovanom na finoj igličastoj penetraciji koja se dubinski može precizno kontrolisati, mogu se ostvariti estetski efekti slični onim kod laserskog tretmana.

Takvom stimulacijom cirkulacije, uz primenu različitih stimulatora, faktora rasta, peptida i biljnih ekstrakata, prilagođenog hijalurona efekti se drastično pojačavaju. Ubacuje se i patentirani peptid skoro identičan GF (faktoru rasta) izolovan iz biljaka koji učestvuje u prirodnim mehanizmima regeneracije kože. Ubrzava zarastanje povreda, povećava sintezu kolagena i elastina, obnavlja kapilarnu mrežu. Dokazano je da je nakon terapije mikronidling-a (mikroiglicama) pojačana penetracija preparata i do 40 puta.

Klinički je potvrđeno da se nivo kolagena povećava za 100%.

Dubina do koje mikroiglice prodiru tokom tretmana zavisi od regije i dubine promene koja se tretira. Ukoliko se terapija primenjuje preventivno, za stimulaciju kože i aplikovanje hranljivih supstanci, koristi se minimalna dužina iglica.

Šta možete da očekujete?

 Prvi rezultati u vidu osvežene, blistavije, zategnutije i čistije kože vide se nakon nekoliko dana, a pravi rezultati sinteze kolagena vidljivi su nakon 3 nedelje, budući da kolagenim vlaknima i kapilarama treba vremena da se formiraju. Sazrevanje nove mlade kože traje i do 2 godine nakon tretmana a krajnji rezultat je mlada, zategnuta i zdrava koža.

Promene koje se tretiraju mikroiglicama

  • Ožiljci od akni
  • Bore
  • Hiperpigmentacije (fleke)
  • Anti-age tretmani protiv starenja kože
  • Sužavanje pora
  • Revitalizacija umorne kože
  • Strije
  • Tretmani protiv opadanja kose

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u našem cenovniku.