Radno vreme: Pon-Pet 13:00-20:00 / Sub 09:00-14:00
24h dostupni 064 2 444 333 / 011 2 444 333

Botox

botox

Botoks predstavlja pročišćenu formu toksina(enzima) koji je produkt bakterija clostridium botulinum. Botulinski toksin ostvaruje svoj efekat blokadom oslobađanja acetilholina iz nervnih završetaka, a on je je glavni prenosilac(transmiter) informacija nervnih završetaka na mišiće. Praktično, pod uticajem botulinskog toksina prekida se veza između nervnih završetaka I mišića koji su pod njihovim uticajem. Posledica je privremena nemogućnost kontrakcije mišićnog tkiva.

Botulinski toksin je našao široku primenu u medicini kada treba ciljano relaksirati određene mišiće ili grupe mišića u terapijske svrhe. Otkriveno je sedam formi botulinskog toksina koji su označeni od A do E. U medicinskoj praksi se koristi tip A, a u poslednje vreme i tip B. To je važno jer je pokazano da 3—11% pacijenata stvaraju antitela, odnosno ne reaguju na botulinski toksin, ali samo na određeni tip, tako da primena drugog tipa je delotvorna. Takođe, ukoliko dođe do izostanka reakcije na botulinski toksin, nakon godinu dana pauze, efekat dejstva se ponovo vraća.

Primena popularno nazvanog Botoxa u estetskoj hirurgiji je već godinama izuzetno popularna I delotvorna. Najčešće se primenjuje u cilju korekcije bora čela i oko očiju. Postupak dovodi do nestanka bora na samoj koži, kao i do ispravljanja dubokih bora.

Aplikovanjem Botoxa u precizno naznačenim regijama ostvaruje se efekat vidljiv za par dana. Očekivan efekat je koža bez bora, a u isto vreme očuvana mimika. “Zaleđeno” lice, bez izraza, nije ono što preporučujemo.

Dejstvo Botoxa popušta nakon 3-4 meseca i tretman se može ponavljati. Važno je napomenuti da doze kojima se postiže željeni efekat su 20 puta manje od potencijalno opasnih doza, te prema tome nema bojazni o toksičnom efektu.

Tretman Botoxom je bezbolan, kratko traje i bezopasan je po pacijenta.

Veoma je važno da aplikaciju vrši edukovan  iskusan hirurg kako bi se postigao željeni efekat, a izbegle neprijatne komplikacije, jer moramo napomenuti da svaka hirurška procedura podrazumeva strogo poštovanje anatomskih i uopšteno medicinskih ograničenja i  pravila.

U ordinaciji Invita strogo vodimo računa o tome.

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u našem cenovniku.